Verbonden door Licht Druten verplaatst naar maart 2021

Tijdens het Hoogfeest van Allerheiligen en Allerzielen is het kerkhof vrij toegankelijk en zijn de graven ook te bezoeken. In tegenstelling tot voorgaande jaren is er geen programma van Verbonden door Licht.

De organisatie van Verbonden door Licht heeft alles op alles gezet om de jaarlijkse avond vol licht, warmte , rituelen, herinneringen, verhalen en samenzijn door te laten gaan. Er zijn diverse alternatieven bedacht om coronaproof te kunnen herdenken. De aangepaste plannen voor de Verbonden door Licht editie, eind oktober lagen klaar. Helaas zorgen de felle opleving van het Coronavirus en de strengere maatregelen ervoor dat ook deze aangepaste editie in 2020 niet doorgaat.

De organisatie wil Verbonden door Licht niet een heel jaar opschuiven. Nu de behoefte aan samenkomen en herdenken mogelijk meer aanwezig is dan ooit en het in maart een jaar geleden is dat Corona ons leven op de kop zette, wordt Verbonden door Licht verplaatst naar medio maart 2021.

Gedurende een heel weekend overdag zullen er ,coronaproof, diverse herdenkingsmogelijkheden geboden worden. Mogelijkheden waar bij eenieder troost, warmte, hoop en verbondenheid mag ervaren en de lijntjes met de overledenen voelbaar zullen zijn.

“Wanneer je iemand mist, dan geeft dat alleen maar aan,

dat geen mens wordt uitgewist, wanneer hij ophoudt te bestaan”