Belang van communiceren – een verhaaltje voor roepingenzondag

Als ik dit hoor moet ik denken aan een verhaal van een docent die ballonnen mee naar school nam – helemaal passend bij Roepingenzondag, zondag a.s.

Hij vroeg aan alle leerlingen van de school om een ballon op te blazen en hun naam erop te schrijven. Vervolgens werden alle ballonnen in de gang gegooid en vermengde de docent alle ballonnen met elkaar. Daarna gaf de docent de leerlingen 5 minuten om de ballon met hun eigen naam te vinden.

De leerlingen renden in het wilde rond maar na 5 minuten zoeken had niemand zijn eigen ballon gevonden. Toen vroeg de docent de leerlingen om de eerste ballon voor hun neus op te pakken. ‘Kijk welke naam erop staat, en geef de ballon aan die persoon”, zei de docent. In minder dan 2 minuten had iedereen zijn eigen ballon. Een wijze les.

Eenzelfde kan ook met het zoeken naar je levenstaak en vervulling.

Als alle mensen op aarde de taak oppakken die voor hun neus ligt op hun pad en aan degene geven bij wie die thuis hoort, dan zou in de wereld en onze tijd alles snel opgelost zijn. De enige vraag die je als mens dagelijks zult moeten beantwoorden is: welke taak/taken horen bij mij? En heeft iedereen hiervan weet? Voor iedereen is er een ballon! Hoe voller je de ballon opblaast des te groter en duidelijker is de taak die je vooraf erop hebt geschreven voor iedereen zichtbaar.

De moraal van het verhaal: …..  heeft u mijn ballon gevonden, ik heb denk ik die van u?

Pastoor Jos Hermans